Полезни Храни Диети,Полезно Крампи в краката. Как да си помогнем?

Крампи в краката. Как да си помогнем?

мускулни крампи

Спазъм или неизправност в мускулите на краката.
Някои причини за появата са:
1. Натоварване на мускулите: Интензивно физическо усилие или продължителна физическа активност без почивка.
2. Дехидратация: Липсата на достатъчно количество течности в организма. Нарушаване на електролитния баланс, като намалява нивата на минерали като калий, натрий, калций и магнезий в мускулите.
3. Електролитен дисбаланс: Нарушения в равновесието на електролитите в организма могат да предизвикат крампи. Електролитите като калий, натрий, калций и магнезий имат ключова роля във функционирането на мускулите и нервната система.
4. Проблеми в нервната система: Неравномерно или неправилно подаване на сигнали от нервната система към мускулите. Това води до неконтролирани мускулни съкращения и крампи.
5. Други фактори: Хладно време, ниски температури, недостатъчен разтегливост на мускулите, определени медикаменти (като диуретици), хронични здравословни проблеми и др.
Как може да си помогнем?
1. На физическо ниво.
Вана с магнезиев сулфат – английска сол може да помогне за облекчаване на крампи в краката. Магнезиевият сулфат се смята за един от начините да се повиши нивото на магнезий в организма през кожата. Магнезият е важен минерал, който играе роля в мускулната функция и релаксацията. Понякога приемането вътрешно не решава проблема, затова може да се подходи външно. Магнезиев сулфат се абсорбира през кожата и може да помогне за релаксация на мускулите, намаляване на спазмите и облекчаване на крампите. Ваната с магнезиев сулфат може да има и успокояващ ефект върху нервната система, което също може да помогне за облекчаване на мускулните съкращения.
Ваната с английска сол има благоприятно действие при пречистване на черния дроб.
Посещение на открити топли минерални басейни с високо съдържание на минерали подобрява отрускането на мускулите и замяната на тежките метали в нашето тяло с леки.
2. На емоционално и енергийно ниво може да си помогнем с:
-Релаксация и намаляване на стреса.
-Медитативни упражнения може да допринесат за релаксацията на цялото тяло, включително мускулите в краката. Когато тялото е релаксирано, напрежението в мускулите може да се намали, което може да помогне за облекчаване на крампите.
– Засилване на фокусът и вниманието. Това може да бъде полезно при крампи, тъй като вниманието насочено към дискомфорта може да помогне за по-добро усещане и управление на болката.
-Медитативната практика насочва вниманието към дишането, и сегашния момент, което може да помогне да не мислим за крампите в краката. Това може да доведе до усещане и управление на болката.
3. На Духовно ниво може да се помогнем с:
– Молитва, като всеки път добавяме вътре в изречението „вътре в мен“.
– Медитативни упражнения за засилване и отпускане на контрола.
– Енергийни практики, като Рейки, Сила плюс Рейки, Йога.
– Вътрешно съзерцание и мислене каква е връзката на мускулите с другите части на тялото.
– Изследване на житейските ценности като изобилие и недостиг.
– Осъзнаване на заобикалящите ни процеси и каква е връзката ни с тях.
– Постигане на хармония и баланс на Тялото с Душата.
С Любов и Благодарност
Асен Миланов

Чай от роза Дамасцена

Рецепта за Сироп от Смокинови Листа

Най-вкусните Пилешки Бутчета,които съм Правила Досега

Народна Рецепта за Тромби и Разширени Вени

Как Боровинките са Полезни за Здравето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Брюкселско Зеле: Ползи и Вреди

Брюкселско Зеле: Ползи и ВредиБрюкселско Зеле: Ползи и Вреди

При разглеждането на ползите и вредите от брюкселското зеле е невъзможно да се пренебрегне фактът, че този зеленчук фигурира в списъка на „най-мразените храни“. Кръстоцветните зеленчуци съдържат фитохимикал, съдържащ сяра,

глад

“Хомеостатичен” срещу “Хедонистичен” Глад“Хомеостатичен” срещу “Хедонистичен” Глад

Независимо какво правим в един момент огладняваме. Когато не сме яли няколко часа, стомахът ни започва да мърмори. Чувството за глад произтича от сигнали, които информират, че тялото ни има