Полезни Храни Диети,Полезно Крампи в краката. Как да си помогнем?

Крампи в краката. Как да си помогнем?

мускулни крампи

Спазъм или неизправност в мускулите на краката.
Някои причини за появата са:
1. Натоварване на мускулите: Интензивно физическо усилие или продължителна физическа активност без почивка.
2. Дехидратация: Липсата на достатъчно количество течности в организма. Нарушаване на електролитния баланс, като намалява нивата на минерали като калий, натрий, калций и магнезий в мускулите.
3. Електролитен дисбаланс: Нарушения в равновесието на електролитите в организма могат да предизвикат крампи. Електролитите като калий, натрий, калций и магнезий имат ключова роля във функционирането на мускулите и нервната система.
4. Проблеми в нервната система: Неравномерно или неправилно подаване на сигнали от нервната система към мускулите. Това води до неконтролирани мускулни съкращения и крампи.
5. Други фактори: Хладно време, ниски температури, недостатъчен разтегливост на мускулите, определени медикаменти (като диуретици), хронични здравословни проблеми и др.
Как може да си помогнем?
1. На физическо ниво.
Вана с магнезиев сулфат – английска сол може да помогне за облекчаване на крампи в краката. Магнезиевият сулфат се смята за един от начините да се повиши нивото на магнезий в организма през кожата. Магнезият е важен минерал, който играе роля в мускулната функция и релаксацията. Понякога приемането вътрешно не решава проблема, затова може да се подходи външно. Магнезиев сулфат се абсорбира през кожата и може да помогне за релаксация на мускулите, намаляване на спазмите и облекчаване на крампите. Ваната с магнезиев сулфат може да има и успокояващ ефект върху нервната система, което също може да помогне за облекчаване на мускулните съкращения.
Ваната с английска сол има благоприятно действие при пречистване на черния дроб.
Посещение на открити топли минерални басейни с високо съдържание на минерали подобрява отрускането на мускулите и замяната на тежките метали в нашето тяло с леки.
2. На емоционално и енергийно ниво може да си помогнем с:
-Релаксация и намаляване на стреса.
-Медитативни упражнения може да допринесат за релаксацията на цялото тяло, включително мускулите в краката. Когато тялото е релаксирано, напрежението в мускулите може да се намали, което може да помогне за облекчаване на крампите.
– Засилване на фокусът и вниманието. Това може да бъде полезно при крампи, тъй като вниманието насочено към дискомфорта може да помогне за по-добро усещане и управление на болката.
-Медитативната практика насочва вниманието към дишането, и сегашния момент, което може да помогне да не мислим за крампите в краката. Това може да доведе до усещане и управление на болката.
3. На Духовно ниво може да се помогнем с:
– Молитва, като всеки път добавяме вътре в изречението „вътре в мен“.
– Медитативни упражнения за засилване и отпускане на контрола.
– Енергийни практики, като Рейки, Сила плюс Рейки, Йога.
– Вътрешно съзерцание и мислене каква е връзката на мускулите с другите части на тялото.
– Изследване на житейските ценности като изобилие и недостиг.
– Осъзнаване на заобикалящите ни процеси и каква е връзката ни с тях.
– Постигане на хармония и баланс на Тялото с Душата.
С Любов и Благодарност
Асен Миланов

Чай от роза Дамасцена

Рецепта за Сироп от Смокинови Листа

Най-вкусните Пилешки Бутчета,които съм Правила Досега

Народна Рецепта за Тромби и Разширени Вени

Как Боровинките са Полезни за Здравето?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Интересни Факти за Гъбите

Интересни Факти за ГъбитеИнтересни Факти за Гъбите

„Гъбите изглежда пресмятат действията си няколко стъпки напред, което много напомня на интелигентно поведение. Професор Тошиюки Накагаки, биолог и физик от японския университет Хокайдо, провел интересен експеримент, който послужи за