Полезни Храни Полезно Рецепта за Сироп от Смокинови Листа

Рецепта за Сироп от Смокинови Листа

рецепта за сироп от смокинови листа

Рецептата за сироп от смокинови листа, уважаеми, е следната:
Не бройте листа – не сте в кухнята на най-скъпият ресторант в Дубай и не го правите тоя сироп за изтънченото небце на Мис Тигрова. Наберете ей така – да има. 40-50-57. Колкото повече – толкова повече. Колкото толкова повече – толкова по-наситен вкус!
Вода…литър…два…до два и половина.
Варите. Като заври – да ври. Дватрийсе минути. Сваляте от котлона. Прецеждате. Листата намачквате на топка и цедите и тях. Като освирепял данъчен ги цедите. Даже по-свирепо! Като цял отдел в НАП. Не, това е много жестоко – само като един данъчен. Охлаждате. Ма не да фане ледена коричка, ми да поизстине. После слагате захар. Най-добре килограм. И още по-добре – килограм кафява захар. Разтваряте и пак да поври. Като заври – да ври. Пак дватрийсе минути. Поне. Бе, да замяза на сироп, да се сгъсти.
Тайната съставка: преди за заври яко – 4-5 цвята невен и две зрели смокини, заради които ще се наложи да прецедите още веднъж, щото иначе зъбИте ше ви се напълнят с венчелистчета и семчици и ако не сте с рядка ограда в устата е много неприятно.
Преди да свалите от огъня – пакетче лимонтузу. Ма разтворете го де!
Готово.
Бе, около 1 към 4-5 се разрежда.
С вода, сода, спрайт, Зуп, тоник, ракия…е де, е де! За последното се майтапя. Не разваляйте хубавата ракия.
Автор: Иван Иванов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Токсична Връзка

Токсична ВръзкаТоксична Връзка

Токсичните взаимоотношения може да се маскират като любов и грижа, но в действителност те изтощават, унижават и възпрепятстват личностното израстване. Признаци на токсичност: ▫️Постоянна критика. ▫️Контрол и ревност. ▫️Пренебрегване на

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

Седем Храни за Повишаване на ИмунитетаСедем Храни за Повишаване на Имунитета

Древният философ е казал: „Нека храната стане ваше лекарство, ако не искате лекарството да стане ваша храна“. Много точно забелязано. Повечето болести са само процеси на прочистване от натрупаните токсини