Полезни Храни Подправки,Полезно Чай от роза Дамасцена

Чай от роза Дамасцена

роза дамасцена

Роза Дамасцена е една от емблемите на страната ни. Въпреки това, мнозина от нас не подозират за редица от нейните свойства.
Още от времето на нашите баби и дядовци сме чували хората да говорят за нашата българска маслодайна роза – за сладкото, което се прави от него, за козметиката, която виждаме по луксозните магазини и още толкова много. Прочутата казанлъшка роза е от потомството на роза Дамасцена, една от четирите вида маслодайни рози, които се отглеждат по света.
Нивата на витамин С в розовите листенца са изключително високи. Твърди се, че една чаша чай от рози съдържа същото количество витамин С като 60 портокала. Дори и да не са чак толкова много, е безспорно че розата има силно антиоксидантно действие.
Ваня Големанова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?

Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?

 Самомотивацията е ключов елемент за постигане на целите и реализиране на потенциала. Стратегии за самомотивация ✔️Поставете си ясни цели ✔️ Визуализация на успеха. ✔️ Наградете себе си. ✔️ Обградете се

Соев Лецитин „разбухвал“ Киселото Мляко

Соев Лецитин „разбухвал“ Киселото МлякоСоев Лецитин „разбухвал“ Киселото Мляко

Соев лецитин „разбухвал“ киселото мляко!!! –––––––––––– разговор с проф. Донка Байкова –––––––––––– – Само преди дни се оказа, че в кофичките с кисело мляко има забранен соев лецитин? – Вярно