Полезни Храни Диети,Полезно Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Ако сте жена с обем на талията над 80 см — това вече е сериозен проблем. При мъжете талия в обем не трябва да надвишава 90 см. Но това не е канон, към който трябва да се стремим! Това е границата, през която да се премине опасно! За нея — затлъстяването, но за него вече и проблеми със сърцето и не само, тъй като висцерална мастна тъкан (в областта на талията) на моменти затруднява нормалната здравословна жизнена дейност на всички вътрешни органи.

И така, как да намерите силата на волята, за да отслабнете?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Усложнения: трябва просто да се отговори на някои въпроси.

Искате ли да:

 •  бъдете здрави;
 •  получавате на внимание от страна на противоположния пол;
 •  имате престижна работа (здрави и слаби хора по-често се изкачват по корпоративната стълбица.);
 • имате здрави деца (Нездравословен вид на тялото не е в състояние да даде на здраво потомство.)?
 • помислете за себе си.

Без избиране на адекватен алгоритъм за действие никаква сила на волята няма да ви помогне, просто защото не виждате резултат.и И ето ние с вас плавно се към въпроса на Схемата „Какво да се прави?“.

 • За начало трябва да се разбере, какво е на мазнини, и как те вляят на нашето тяло с наднормено тегло.
 • Трябва да знаете, кои продукти допринасят за натрупването на наднормено тегло.
 • Важно е да се движите и да имате различни видове физическо натоварване, за да разберем, коя ще допринесе точно за изгаряне на мазнините ни.
 • Ще бъде полезно да внедрим пречистващи техники в живота си.
 • Важно е да започнеш да обичаш себе си сега, и това е от любов към себе си, да положим усилия, за да стане още по-здрави…

Отговорите на горните въпроси, с овладяването на ясен алгоритъм на действие-умения, вашата воля ще започне да укрепне по една проста причина: вие сте в състояние да видите изход от ситуацията и по пътя към нея.

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Какво са мазнините?

Място на съхранение на мазнините в тялото — мастните клетки липоцити. Там тя се съхранява под формата на химикал, наречен „триглицериди“. Да, нашият организъм в състояние да харчат, мастната клетка трябва да редуцират триглицеридите и се разделят на мастни киселини и глицерол, които впоследствие ще бъдат освободени от мастните клетки в кръвта и се транспортират към местата за употреба.

Сигнал за стартирането на този процес действа хормони: адреналин (когато организмът се подготвя за спешна натоварване), глюкагон (в отговор на глад) и кортизол (в отговор на силен глад, дори и в съчетание с тежко физическо или психическо натоварване). И дори ако този процес на разделяне стартира, ние трябва да разберем, че мазнините могат да горят: харчат се за нужди на организма по време на диета, например) или чрез интензивно физическо натоварване!

А как се натрупват мазнините? За попълване на мастната клетка реагира на хормона инсулин, чиято основна задача е да метаболизма на въглехидратите, по-специално рециклирането на глюкозата в организма.

И тук ни става вече ясно, че за натрупването на мазнини са отговорни не само  мазнините, които ядем, но и тези въглехидрати („бързи“), които водят до рязък скок на инсулина в кръвта. И ако ние не отиваме на бягащата пътека, като ядем пай (преувеличено),  след това тялото ще изпрати тази глюкоза направо в мастните клетки.

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Така наречените бързи въглехидрати:

 • изделия от брашно висш сорт;
 • колбаси;
 • мед.
 • колички за десерти (напитки, газирано, сладкиши);
 • макарони от по-меките сортове пшеница;
 • картофи;
 • обогатени със захар консервирани плодове;
 • алкохол (в каквато и да е форма!!);
 • захар и продукти с добавена захар, сладолед, конфитюр, сладко;
 • бърза храна и почти всички ястия в ресторантите за бързо хранене.
 • Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

  Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

За вида на натоварването

„Как да отслабнете: упражнения“ — заявка за мнозина, които искат да губят тегло и това е страхотно! Без увеличаване на физическата активност отслабването няма да стане. Но,от безразсъдно изпълнение на упражнения, ползата ще бъде малка. Важно е да се разбере същността на изгаряне на мазнини по време на тренировъчния процес.

През деня, когато човек е активен, той изгаря глюкоза, а през нощта изгаря мастни киселини — залежи от нашите мастните клетки. В тялото ни и това, и други горива има, но след като ние активно което правим, тогава в разход отива глюкоза, в случай, когато ние никъде не бързаме, ние спим, нервната система да работи в тих режим, тялото ще похарчи за нещо по-бързо, но по-енергоемко, и това ще са мастни киселини.

. По този начин, общеизвестната препоръка по-рано да си лягаме ще ви позволи, най-малко, да не се хранят  втори или дори трети път, а като максимум — ще намалите консумацията на мастни киселини.

През деня също има възможност да се харчат мастни киселини, но това се случва отново в етап на покой. Например, през целия ден вие се занимавате с активна дейност, и на някакъв етап нивото на глюкоза в кръвта рязко спада.

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

А вие сте решили още и тренировка . Като следствие, първо  организма  ще опустоши всички възможни депа за съхранение на глюкоза, а след това, когато спрете и  се успокоите, той ще изгори мастните киселини, може би дори в рамките на деня.

Но тук има една опасност: колкото по-силна и по-интензивно ще се обучават = изгаряне на калории, толкова по-малко интензивно в последствие тялото ви ще изразходва залежите на глюкоза в своите депа. Въпросът е, че за получаване на прекомерно натоварване, тялото е под стрес, и мозъкът изпраща сигнал на тялото за нуждата на най-икономична загуба на енергия, за да оцелее.

По този начин се оказва натиск: вместо за ефективно изгаряне на калории и отслабване, организмът активно ще се попълни своите резервни депа за бъдеща употреба и впоследствие много пестеливо да се горят калории. Както изглежда това ще бъде както следва: вие много усърдно сте тренирали и, когато се прибрахте у дома, чувствате силна умора, сънливост и апатия, — така изглежда преминаването на организма в енергоспестяващ режим.

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Аеробни и анаеробни натоварвания

Оттук ние плавно преминаваме към такова понятие, видове натоварване. Отделят се аеробни натоварвания и анаеробни натоварвания.

Аеробни упражнения — дълго непрекъснато натоварване със средна интензивност (до 50 % ). Такива натоварвания се най-изразходващи и толерантни. Пример за такива натоварвания може да служи – бягане, плуване, аеробика, фитнес, това може да бъде и йога, ако комплексът представлява непрекъсната динамика.

Анаеробно натоварване е това на товар с над 50 % усилия, при което мускулите се окисляваат глюкозата без кислород. Това е интензивен тренинг, при който на мускулното влакно се свива, свиват се кръвоносните съдове, чрез които кръвта вече не може да идва, което означава, хранене, което ще осигури работа на мускулите.

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Вследствие на което организмът интензивно се консумира с този гликоген, който се съдържа в този мускул, а именно самата мускулна глюкоза се окислява, но го прави много икономически неизгодно: само малка част от АТФ отива за това,  мускулът да е извършиласвоята кратка, но интензивна работа, а всичко останало отива в лактоза в различни киселини, в това число и в мляко. На следващия ден тези киселини, които имат кристална форма с остри ръбове, ще нанесат вреди на мускулната тъкан, което води до болка.

Тренировката в такъв режим е много силно окисляване на кръвта, унищожавайки мускулното влакно. Но не всичко е толкова лошо, че в такъв режим организмът започва да произвежда анаболни хормони — тези, които ще се отдадат на регенерация на нашето тяло, ввъзстановяване на здравето и удължаване на младостта.

Това е тестостеронът .. Така че от този вид натоварване, ние също се нуждаем. Но ако сме с излишък окисляване в нашата кръв и унищожим мускулните влакна, а след това шансовете са, че анаболизма, просто няма да има време да се справят с разрушаването на тялото.

Интервал на режим на обучение

И какво се получава: от една страна, анаеробните натоварвания разрушават тялото, от друга — лекуват и подмладяват. И как да се намери златната среда между разрушаването и възстановяването? Изход има: включвате в тренировката натоварване като за сила (анаеробни упражнения), така и за издръжливост (аеробни упражнения).

Успешно се справят с тази задача интервалните натоварвания. Например, за протокола представлява интервалов режим — 20 секунди на натоварване, по време на която се отделя глюкоза, но вече малко по малко кръв окислява, а след това — на 10 секунди почивка, по време на който прясната кръв премахва киселината от мускулите, а за пълно възстановяване на нивото на кръвната захар не се получава. И така осем дни. През това време мускулите разграждаъ мастните киселини.

В крайна сметка и глюкоза отделяте, и мастни киселини отделяте, но не ги окислявате! Това са кратки анаеробни тренировки ,които са много ефективни за изгаряне на мазнини по време и особено след тренировка и за засилване и растеж на мускулите.

Спорт-индустрията към днешна дата е пълен с направления и течения, които обещават да върнат младостта и здравето.  Записвайки часове към един или друг учител, научете повече за него колкото се може повечче

 • Как той се отпуска след тренировка? Той може да пие всяка вечер, тогава има вероятност да поемете същия навик в себе си. Без да забележим, ние започваме да приличаме на онези, върху които редовно се концентрираме.
 • Пуши ли той? Няма коментари.
 • А и по принцип, какъв е той  като човек. Ако един човек ви е неприятен, едва ли си заниманията ще имат успех.

Към днешна дата може да се каже, че е тенденция, тъй като йогата, може да се конкурира с фитнес и аеробика за изгаряне на мазнини, и най — важното- по е продължителността на съхраняване на резултата. Важно е да се намери такава група, където се практикуват силови и динамични упражнения в  последователност, включително и интервали на натоварване.

Плюс това йогата допринася за успокоение на  ума и  хармония с тялото.

Очистителна техника

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Здравото тяло включва определена вътрешна чистота, и това не е свързано с духовния свят (въпреки че това е най-ценно в човека).

За някой, живял период от време всички ние доста силно замърсявайки се отвътре: като на нивото на органи (например, тънки и дебели черва), така и на ниво клетки. Така че за поддържане на холистично здраве на организма се препоръчва да се извършва редица очистителни техники, като добре познати (на гладно например), така и малко известни, като шаткарма йога. От шаткарма, които могат да помогнат в решаването на проблеми с наднорменото тегло може да бъде идентифициран:

 • Шанкха-пракшалану — почистване само на тялото (от гърлото до най-ануса) чрез пиене на физиологичен разтвор, извършване на определен набор от упражнения и отделянето му по естествен начин (поради което и се случва почистване);
 • Като vaman-dhauti — пречистващо повръщане (Видове: кунджала — повръщане с помощта на вода (на гладно), вьягхра-крия — с вода, но в рамките на 3-4 часа след хранене, гаджа-карани — без вода, след хранене);
 • Агнисара dhauti-крийю — манипулация на корем, разпалващо храносмилателния огън, укрепване на изгарянето на мазнини;
 • Наули — манипулация на мускулте на корема, за почистване  и подобряване на неговата работа;
 • Капалабхати — пречистващата дихателна техника за загряване на цялото тяло и подобряване на работата му.

Бъдете внимателни!!! Всяка от посочените техники има значителен редица противопоказания! Безхаберието и липсата на качествена информация за методите за изпълнение на тези техники може да доведе до плачевни резултати.

Как да обичаш себе си

Отговорът е прост: да започнем да мислим за другите. Започнете да правите нещо полезно и по възможност безкористно за другите. Как работи това? Получаване на благодарност от околните (ние не я очакваме, но възпитаните хора винаги благодарят), в нас се увеличава самочувствието и чувството за значимост и нужност.

Често това е нещо, което така силно не е достатъчно. Нивото на енергетиката ние трябва да повдигнем чрез манипура-чакра. И ако енергията транзит минава през манипуру нагоре, излишните килограми не се натрупват .

Моята история

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

Как да Намеря Сила на Волята ,за да Отслабна ?

На снимката вляво — аз съм на 16 години (нула деца), отдясно — аз също, но вече е на 33 г. (родила три деца).

Отслабнах  и преди запознанството си с йога, но това е период на разхлабена психика: стрес, периодична употреба на алкохол и систематична употреба на никотин.

Йога ми даде не само стройно, спортно, издръжливо  тялото, но и  здраве, и най-важното — адекватна и спокойна работа на нервната система. И, разбира се, без и най-малката консумация на вредни отровни вещества.

Вярвайте в себе си и бавно възвръщайте вътрешния си мотиватор, който ще ви помогне не само вас, за да не паднете, но и на другите навреме, за да се изкачите!

Периодично гладуване и преминаване към едно хранене

Защо бадемите са полезни?

Седем храни за повишаване на имунитета

Вода с куркума на гладно: Ползи и вреди

Ползите от ябълките

Сусам: Ползи за мъжете и жените

Тялото ви Моли за Помощ

Джинджифил- полезни свойства

Нищо в Живота не е случайно

Какво е кармична връзка?

B+ кръвна група- езотеричен анализ

Портрет по снимка за подарък от художник с международни награди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Съобщения след Които Мъжа Ще Започне да се Влюбва в Теб

Съобщения след Които Мъжа Ще Започне да се Влюбва в ТебСъобщения след Които Мъжа Ще Започне да се Влюбва в Теб

Кореспонденцията е основата за силна връзка, присъща на вашата стойност и влюбването на мъжа. Редовните SMS съобщения могат да създадат недостатъчно силен имидж, което води до бърза загуба на интерес

Защо Бадемите са Полезни: Данни от Научни ИзследванияЗащо Бадемите са Полезни: Данни от Научни Изследвания

Ползите от бадемите са интересни за много хора, които искат да включат този продукт в ежедневната си диета. От статията ще научите за полезните и вредни свойства на различните сортове