Манипулатори


Ето някои от най-често срещаните видове манипулатори:

➖ Емоционални манипулатори: Използват чувството за вина, страх, отговорности и любов, за да контролират другите. Те могат да играят на емоции, карайки жертвата да се чувства виновна за негативните си емоции или поведение.

➖ Жертви: Представят се като жертви на обстоятелства, други хора или система, за да спечелят съчувствие и да манипулират другите. Често отказват да носят отговорност за действията си, прехвърляйки я на другите.

➖ Спасители: Стремеят се да помагат на другите до степен, в която това се превръща във форма на контрол. Те често създават ситуации, в които другите стават зависими от тяхната помощ, използвайки това за манипулация.

➖ Интелектуални манипулатори: Използват логика, разумни аргументи и убеждаване, за да манипулират мненията или поведението на другите. Те могат да изопачат фактите или да използват сложни разсъждения, за да объркат жертвата.

➖ Агресори: Използват сплашване, заплахи и агресивно поведение, за да постигнат целите си. Те могат да използват както вербален, така и физически натиск.

➖ Чаровници: Те използват ласкателство, чар и харизма, за да манипулират другите. Те могат да бъдат много внимателни и грижовни, но интересът им често е егоистичен.

➖ Газлайтинг: Това е специален вид манипулация, при която манипулаторът се опитва да накара жертвата да се съмнява в собствената си памет, възприятие или разум, използвайки отричане, лъжи, противоречива информация и т.н.

✔️Всеки от тези видове манипулатори може да използва уникален набор от техники и стратегии, за да повлияе на другите и да постигне целите си. Разликата между тях помага за по-доброто разбиране на механизмите на манипулация и разработване на защитни стратегии.

Зрителен Контакт

Защо след като сте свалили 3 кг, качвате още 7 кг?
Защо се оказах в отношения с манипулатор

Отговор на Упреци

Периодично Гладуване и Преминаване към Едно Хранене на Ден

Портрет по снимка за подарък

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Любовницата Очаква Дете от Съпруга ми ,Мога ли да си го Върна?

Любовницата Очаква Дете от Съпруга ми ,Мога ли да си го Върна?Любовницата Очаква Дете от Съпруга ми ,Мога ли да си го Върна?

ЛЮБОВНИЦАТА ОЧАКВА ДЕТЕ ОТ СЪПРУГА Има ли смисъл да се надявам на завръщане? Разбира се, че има. Има много доказателства, че за един мъж раждането на деца и дори бременната

Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?

Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?

 Самомотивацията е ключов елемент за постигане на целите и реализиране на потенциала. Стратегии за самомотивация ✔️Поставете си ясни цели ✔️ Визуализация на успеха. ✔️ Наградете себе си. ✔️ Обградете се

Защо Продължителната Кореспонденция с Мъж е Опасна за Вас?

Защо Продължителната Кореспонденция с Мъж е Опасна за Вас?Защо Продължителната Кореспонденция с Мъж е Опасна за Вас?

Имате удоволствието да получавате ежедневно „Добро утро🖤“ от него. Може би вече е между вас има страстен виртуален флирт. Вие явно сте привлечени един към друг, но той не бърза