Полезни Храни Подправки,Полезно Вода с Куркума на Гладно: Ползи и Вреди

Вода с Куркума на Гладно: Ползи и Вреди

Вода с Куркума на Гладно: Ползи и Вреди

Яденето на добра храна е ключът към здравословен, щастлив и ефективен живот. Има много версии за това кое хранене е правилно и кое не, но общата формула може да се изведе по следния начин: правилното хранене е вид хранене, при което процесите на прочистване на организма преобладават над процесите на замърсяване.

Ако е вярно обратното, тогава такава диета трудно може да се нарече здравословна и правилна, защото ако тялото постепенно се замърсява, тогава рано или късно това ще доведе до заболяване.

Вода с Куркума на Гладно: Ползи и Вреди

Една от препоръките за здравословна диета е да започнете деня с чаша вода. . Не се препоръчва да се приема храна веднага след събуждане – тялото все още не е готово да я усвои. За да „събудите“ стомашно-чревния тракт и да премахнете натрупаните остатъци от предишното хранене, се препоръчва първо да изпиете чаша топла вода.

Водата трябва да е само топла – не гореща или студена. Топлата вода ще насърчи усвояването на токсините в кръвния поток, докато студената вода ще шокира стомаха и червата, нарушавайки работния им процес.

Много от нас са чували за ползите от различните видове подправки и подправки.

Разбира се, във всичко, което трябва да знаете кога да спрете. Прекомерната страст към подправките може да доведе до много катастрофални резултати, но ако използвате подправки умерено, това не само ще насити храната с вкусове и ще насърчи храносмилането, но и като цяло ще има положителен ефект върху много органи в човешкото тяло и жизненоважни процеси на тялото.

Подправките могат да се използват не само като подправка за храна, но и като профилактично или дори терапевтично средство . Ако горната процедура с използване на чаша вода на празен стомах е леко модифицирана чрез добавяне на четвърт или половин чаена лъжичка куркума към водата, тогава ефектът от тази сутрешна процедура ще бъде много по-мощен.

Вода с Куркума на Гладно: Ползи и Вреди

Вода с куркума на гладно: ползи

Водата с куркума на празен стомах може да премахне много възпалителни процеси в тялото. Особено ако го използвате редовно. Но е важно да знаете кога да спрете – една чаша вода с куркума на ден ще бъде достатъчна. Също така водата с куркума облекчава болката при ставни заболявания. Самата куркума не влияе особено върху здравето на ставите, следователно като решение на проблеми със ставите този метод не е подходящ, но може да спре неприятните симптоми. Например, при заболяване като артрит, употребата на куркума може да облекчи болката и подуването.

Това се потвърждава от проучване от 2012 г., публикувано в списанието Biological and Pharmaceutical Bulletin. Високата кръвна захар може да бъде облекчена отчасти и чрез консумация на куркума.

Редовната консумация може дори да забави прогресията на диабета в ранните етапи . Проучване от 2009 г. в университета Обърн показа, че куркумата може да осигури значително облекчение от диабет тип II.

Също така, проучване от 2011 г., публикувано в списанието Biological and Pharmaceutical Bulletin, показва, че куркумата инхибира образуването на холестеролни плаки в артериите. Освен това японски учени установиха, че три седмици добавяне на куркумин към диетата на плъховете значително подобряват състоянието на сърцето им.

Смята се, че куркумата има алкализиращ ефект върху тялото, което може ефективно да се бори с раковите клетки и дори да забави растежа на раковите тумори. Алкалната среда е непоносима и за всякакви патогенни микроорганизми, бактерии, паразити, вируси и ракови клетки. Това заяви немският биохимик Ото Варбург през миналия век, за което получи Нобелова награда. Изследванията на противораковите свойства на куркумата продължават и до днес. Учени от Тексаския университет провеждат изследвания за ефективността на куркумата срещу рак на устата и повърхността на кожата.

Смята се, че консумацията на куркума стимулира жлъчния мехур, което подобрява храносмилането. Освен това може да помогне за прочистването на черния дроб, премахвайки натрупаните през годините токсини от него и да започне процеси на регенерация в клетките му. Куркумата подобрява мозъчната функция, особено при възрастни хора. В допълнение, той стартира процеса на нормализиране на метаболизма и може да допринесе за загуба на тегло.

Тъй като куркумата може да има много активен ефект върху жлъчния мехур и черния дроб, хората, които имат някакви проблеми с черния дроб или жлъчния мехур, силно се препоръчва да се въздържат от консумация. Увеличаването на активността на движението на жлъчката може да причини сериозни проблеми със запушване на жлъчните пътища, до необходимостта от хирургическа интервенция. Също така, употребата на куркума не се препоръчва при наличие на гастрит, язва на стомаха и други сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт. Бременните жени не трябва да консумират куркума, тъй като може да причини усложнения.

Вода с Куркума на Гладно: Ползи и Вреди

Как да пием вода с куркума на празен стомах

Това ще окаже мощен ефект върху нашето тяло

Ето защо, дори при липса на сериозни противопоказания, куркумата се препоръчва да се използва в количество, което не надвишава 2-2,5 g на ден. Най-ефективният метод за прием на куркума е с вода сутрин на празен стомах. Достатъчно е да разтворите половин или четвърт чаена лъжичка куркума в чаша топла вода. Можете също да добавите щипка черен пипер, за да усвоите подправката. Но е важно да не се прекалява с пипера – той има склонност да дразни стомашната лигавица, особено ако се консумира на гладно. Следователно количеството му в напитката трябва да бъде минимално. Не се препоръчва постоянно да се пие вода с куркума на празен стомах. За да постигнете желания ефект, ще бъде достатъчно да консумирате напитката в продължение на 2-4 седмици. След това е необходима почивка от поне два месеца.
Какво Показват Цветовете на Плодовете и Зеленчуците

Как Боровинките са Полезни за Здравето?

Защо Бадемите са Полезни: Данни от Научни Изследвания

Ползите от Ябълките

Сусам: Ползи за Жените и Мъжете

Периодично гладуване и преминаване към един хранене на ден

7 храни за повишаване на имунитета

Ритуал-Гърне с пари

Прочистване на паричния канал за протичане на богатството

Как да привлечем богатство с нов портфейл

Портрет по снимка за подарък от художник с международни награди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

диабет

ДиабетДиабет

Диабет, честно да не четат докторите , ще боли Второто най-голямо престъпление на родителите спрямо човека, след регистрирането му като частно лице и така отнемайки му 90% от правата и

Съобщения след Които Мъжа Ще Започне да се Влюбва в Теб

Съобщения след Които Мъжа Ще Започне да се Влюбва в ТебСъобщения след Които Мъжа Ще Започне да се Влюбва в Теб

Кореспонденцията е основата за силна връзка, присъща на вашата стойност и влюбването на мъжа. Редовните SMS съобщения могат да създадат недостатъчно силен имидж, което води до бърза загуба на интерес