Полезни Храни Полезно Седем Храни за Повишаване на Имунитета

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

Древният философ е казал: „Нека храната стане ваше лекарство, ако не искате лекарството да стане ваша храна“. Много точно забелязано. Повечето болести са само процеси на прочистване от натрупаните токсини и токсини, а лекарствата са същите токсини, които просто спират процеса на пречистване. Почти всяко медикаментозно лечение е насочено само към спиране на симптомите и нищо повече. Най-просто казано, проблемът просто е „набутан“ по-дълбоко и не е решен. Но с течение на времето се връща отново, защото процесът на прочистване на тялото не се е случил, а той се нуждае от този процес. Ето защо повечето болести, които днес са известни на медицината, са „хронични“. Просто казано, нелечимо.

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

Най-ефективното лечение е насочено преди всичко към активиране на очистителните процеси. Естествено, това трябва да бъде придружено и от промяна в диетата ви към по-здравословна и по-естествена. Най-естествената храна за хората е растителната храна. Следователно той трябва да преобладава в диетата. Тогава замърсяването на тялото ще бъде минимално, а очистителните процеси ще протичат гладко и безболезнено.
Какви храни повишават имунитета

На първо място е важно да се отбележи, че развитието на заболяванията се влияе от нивото на Ph на нашето тяло. Алкалната среда ви позволява да поддържате висок имунитет. В алкална среда бактериите, вирусите, паразитите, гъбичките и така нататък не оцеляват. Още повече, че още през миналия век германският биохимик Ото Варбург получи Нобелова награда за своето откритие. Той откри, че раковите клетки умират в алкална среда в рамките на три часа. Така алкалната среда на тялото е ключът към нашето здраве. Но в кисела среда, напротив, бактериите, вирусите и паразитите се чувстват добре и се размножават активно.

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

Така че нашата задача по време на периоди на вирусни заболявания е да поддържаме високо ниво на Ph в организма. Кръвният Ph на здрав човек има показател в диапазона от 7,3-7,4. Падането на тази стойност под 6,9 води до почти пълно унищожаване на здравето. По този начин алкализирането на тялото е пътят към възстановяването.

Най-ефективни в алкализирането на организма са продуктите от растителен произход, особено горски плодове и плодове, както и сокове от тях. Но подкиселяващите продукти включват животински продукти, рафинирана захар, продукти от брашно и всяка рафинирана неестествена храна.

Между другото, млечните продукти, които мнозина смятат за полезни и здравословни, също подкиселяват организма. Някои проучвания са установили, че пиенето на твърде много мляко води до извличане на калций от костите. В резултат на това ние получаваме по-малко калций от млякото, отколкото губим по време на храносмилането му. Следователно ползите от млечните продукти в това отношение са силно съмнителни.

Термично обработената храна е трудно смилаема и частично замърсява тялото ни. За да се неутрализира този ефект, е необходимо диетата да се състои поне от половината от пресни зеленчуци и плодове, в идеалния случай – 50-70 процента. Грубите фибри на зеленчуците ще стимулират червата и така ще ги пречистят, а плодовете са най-добрите източници на витамини и енергия.

Противовъзпалителни и антивирусни храни

Помислете за седем основни храни, които могат да повишат Ph в кръвта, да прочистят тялото и по този начин да повишат имунитета. Добавянето на тези храни към диетата ще бъде ключът към здравето. Основното нещо е редовно да консумираме поне част от тях и тогава бактериите, вирусите и паразитите няма да могат да навредят на тялото ни.

1. Горските плодове са източници на антиоксиданти

Антиоксидантите също са важни за поддържането на здравето. И тук всичко отново се свежда до растителна храна. Те са особено богати на плодове и горски плодове:

Калина
Боровинка
Червена боровинка
Къпини
малини
Касис
Шипки

В идеалния случай, разбира се, те трябва да се консумират пресни, но през зимата, когато няма пресни плодове, сушени и замразени са доста подходящи. Особено полезни ще са смутита с билки. Антиоксидантите, съдържащи се в горските плодове, предотвратяват образуването на така наречените свободни радикали в организма, които според една версия са не само причина за много заболявания, но и задействат процеса на стареене в организма.

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

2. Храни, богати на витамин С

Витамин С играе важна роля за поддържане на имунитета.Като цяло е и антиоксидант. Цитрусовите плодове държат рекорда по съдържание на витамин С:

лимони
Портокали
Мандарини
Грейпфрут
Нар

С тях обаче не бива да се злоупотребява по две причини. Първо, те силно стимулират процесите на прочистване на тялото и ако тялото е силно замърсено, тогава този процес може да причини силен дискомфорт, което често се проявява под формата на хранителни алергии. Алергията изобщо не е заболяване, това е очистваща реакция на организма към определени храни. И когато тялото е напълно прочистено, алергичната реакция изчезва. Втората причина е, че цитрусовите плодове имат доста агресивен ефект върху зъбния емайл, затова се препоръчва да изплакнете устата си веднага след консумацията им или да използвате цитрусови плодове под формата на сок, който може да се пие през сламка, за да не уврежда зъбния емайл.

Също така витамин С се съдържа в следните храни:

Зелена Салата
Бяло и червено зеле
Черен касис
Шипка
чушка

Всичко това е желателно да се използва сурово прясно. Това ще увеличи максимално съдържанието на витамин С.

Отделно трябва да се спомене лимоновата вода. Той е в състояние бързо да възстанови алкалната среда в тялото, в която вирусите, бактериите и паразитите не оцеляват, а лимоновата вода може да пречисти черния дроб от токсини. Достатъчно е да изстискате сока от един лимон на литър непреварена вода. Трябва да приемате 0,5-1 литра сутрин преди хранене.

3. Противовирусни билки

Билките също могат да помогнат в борбата срещу вируси, като:

Мащерка
Розмарин
Листа от малина
лайка
невен
Корен от репей и женско биле
Шипка
подбел
ехинацея

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

За да намалите температурата, можете да варите бял равнец. Но трябва да се помни, че не се препоръчва понижаване на температурата до 38 градуса. Позволява на тялото да се пречисти и да се бори с инфекцията. Билките могат да се варят както една по една, така и в комбинация една с друга. Шипката ще бъде полезно да добавите към всички отвари.

Отделно може да се спомене ехинацеята, която има противовъзпалителни, бактерицидни и имуностимулиращи свойства. В състава си растението съдържа полизахариди и фенолни вещества, които имат терапевтичен ефект. Всички части на растението имат лечебни свойства, но съцветията и листата са най-подходящи за варене. Достатъчно е да ги залеете с вряла вода, оставете да се запари за 10-15 минути и можете да пиете. Можете също да сварите листата на растението. За да направите това, заври една чаша вода, добавете чаена лъжичка нарязани листа, оставете да къкри 20 минути и след това оставете да вари за половин час. Можете да го използвате след прецеждане.

4. Пресни билки като противовирусно средство

Пресните билки също са антивирусни средства. Ето най-ефективните видове зелени за повишаване на имунитета:

Магданоз
копър
Кориандър
босилек
рукола
спанак

Особено полезни са зелените коктейли – няколко вида зелени, натрошени с вода. Това повишава смилаемостта на продукта и ви позволява да получите максимални ползи за тялото.

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

5. Студено пресовани масла

Студено пресованите масла имат добър прочистващ ефект върху организма. Той е студено пресован, тъй като всички останали видове производство на масло трудно могат да се считат за екологични. В някои случаи маслото се получава по метода на екстракция, като семената се пълнят с различни химически смеси. Затова студено пресованите масла са най-добрият вариант, които запазват максимална полза. Следните масла са най-полезни за прочистване на тялото:

Ленено семе
сусам
тиква
орех
Кедър

Смята се, че маслата не се усвояват от тялото, а само стимулират очистителните процеси, тъй като някои отлагания в червата са мастноразтворими и за отстраняването им е необходимо да се използват масла. Следователно не си струва да харчите пари за скъпи видове масла, основното е маслото да е студено пресовано.

Отделно може би могат да се отбележат само масло от черен кимион и масло от семена от чиа. Имат противовъзпалително, противопаразитно, противогъбично и бактерицидно действие. В същото време тези масла не нарушават естествената чревна микрофлора, което е изключително важно. За да увеличите максимално ефекта от тези масла, трябва да ги консумирате на празен стомах 30 минути преди хранене или непосредствено преди лягане, 1-2 чаени лъжички.

6. Храни, богати на лизин – помощник в борбата с вирусите

Лизинът е една от най-полезните аминокиселини, която се бори с различни вируси. Следните се отличават с високо съдържание на лизин:

Елда
Грах
Фасул
Леща за готвене

Лизинът се намира и в слънчогледовите семки и лешниците. Източникът на лизин е карфиолът. Освен това е най-добре да се консумира прясно.

7. Прясно изцедени сокове

Прясно изцедените сокове (прясно изцедени, а не от магазина) алкализират тялото и допринасят за процеса на пречистване. За разлика от плодовете, които могат да се усвоят достатъчно лошо, ако човек не е свикнал да ги консумира в големи количества, соковете се усвояват почти сто процента, като същевременно не натоварват храносмилателния тракт. В прясно изцедените сокове всички витамини и микроелементи се запазват максимално. Но е важно сокът да се консумира веднага след като е бил изцеден. След 10-15 минути протича процесът на окисление и много полезни вещества се унищожават. Това е особено вярно за сока от ябълка, морков, портокал и краставица.

Седем Храни за Повишаване на Имунитета

По отношение на повишаването на имунитета един от най-ефективните ще бъде сокът от целина. Има противовъзпалителни свойства и също така детоксикира тялото. С тях обаче не бива да се злоупотребява. Твърде активните процеси на почистване могат да причинят силен дискомфорт.

Разгледахме основните хранителни продукти, които ви позволяват да започнете процеса на прочистване на организма, да повишите нивото на Ph и да увеличите устойчивостта на организма към различни вируси, бактерии и паразити. Природата вече ни е дала всичко необходимо за здравето. Какво друго можете да мислите отвъд това, което е създадено от самата природа? Всички най-модерни лекарства вече са били изобретени много преди да се появят медицината и фармакологията.
Какво Показват Цветовете на Плодовете и Зеленчуците

Как Боровинките са Полезни за Здравето?

Защо Бадемите са Полезни: Данни от Научни Изследвания

Ползите от Ябълките

Сусам: Ползи за Жените и Мъжете

Вода с Куркума на Гладно Ползи и Вреди

7 храни за повишаване на имунитета

Защо не трябва да скърбим дълго за починалия

Какво се случва с човешкото съзнание по време на клинична смърт

Какво е нужно ,за да постигна успех?

Портрет за подарък рисуван по снимка от художник с международни награди

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

мускулни крампи

Крампи в краката. Как да си помогнем?Крампи в краката. Как да си помогнем?

Спазъм или неизправност в мускулите на краката. Някои причини за появата са: 1. Натоварване на мускулите: Интензивно физическо усилие или продължителна физическа активност без почивка. 2. Дехидратация: Липсата на достатъчно