Полезни Храни Психология 7 Етапа на Любовта

7 Етапа на Любовта

7 Етапа на Любовта

7 ЕТАПА НА ЛЮБОВТА:

1. Бонбонено-шоколадова фаза или “любовна химия” (продължава приблизително 18 месеца).

Когато мъж и жена се срещнат и се влюбят, телата им произвеждат определени хормони, които оцветяват света в ярки цветове. В този момент гласът изглежда несравним, всяка глупост изглежда невероятна. Лицето е в състояние на наркотична интоксикация. През този период не трябва да вземате никакви решения, тъй като ефектът от това лекарство в крайна сметка ще приключи и всичко ще се върне към нормалното.

2. Следващата фаза, която задължително идва след първата, когато чувствата се успокояват, е фазата на ситост.

3. Третата фаза се нарича отвращение.

Това е задължително за всяка дългосрочна връзка. По време на фазата на отвращение започват кавги, все едно ви дават лупа и се концентрирате върху недостатъците, които партньорът ви има. Най-лесният и най-лош изход от това е разводът.

Какво не е наред? Това е, че вие ​​отново навлизате във фазата на бонбони-шоколад с различен партньор. Има хора, които се въртят само в тези три фази. Във Ведите тези фази се считат за ниво под цивилизован човек, тъй като все още не сте влезли в истинска връзка.

4. Следващата фаза е търпението.

Кавгите между партньорите продължават, но не са толкова фатални, колкото в предишния период, тъй като и двамата знаят, че когато кавгата приключи, връзката ще се възстанови отново. Ако положим усилия да развием търпение, ще бъдем възнаградени с развитие на интелигентност. Това е законът на природата. Така че в тази фаза ни е даден интелект.

5. Петата фаза – фазата на дълга или уважението – е първата фаза на любовта. Преди това все още нямаше любов. Започвам да си мисля, не че той ми е длъжен, а че аз му дължа. Фокусирането върху нашите отговорности ни развива.

6. Шестата фаза е приятелството. Приятелството е сериозна подготовка за любовта.

7. Седмата фаза е любовта. Любовта не е евтино нещо. Цял живот ходят при нея. Любовта се учи чрез различни житейски ситуации и в дългосрочни, близки отношения. Любовта не е нещо, което внезапно се стоварва върху главите ни, ние съзряваме за любовта, изоставяйки егоизма в себе си. Избираме ли родителите си? Не, обичаме тези, които имаме.

Избираме ли братя и сестри? Не, ние трябва да обичаме тези, които Бог ни е изпратил. Единственият, когото избираме, е нашият съпруг или съпруга. Тогава децата идват при нас. Ние ли ги избираме? Не, ние обичаме тези, които Бог ни е изпратил, тогава децата водят снахи или младоженци. 

Ние ли ги избираме? Не, ние трябва да издържим и да обичаме онези, които Бог ни е изпратил, да разширим сърцата си и да ценим тези, които са близо до нас.

Следователно хората, които ще се развеждат, първо трябва да се опознаят, след това да се сприятеляват и след това да се влюбят един в друг. Повечето двойки го приемат със зърно сол, но това е начинът, по който живеем живота си. Докато си мислим, че любовта е блатове, покрити с шоколад, няма да разберем какво е любовта.

Любовта е като шест вкуса, в които има сладък вкус, солен и тръпчив, стипчив и остър и дори горчив. Не трябва да изискваме нищо от друг човек, просто трябва да сме отдадени на любовта си. Предаността е основното качество на любовта. Както се казва в Библията: „любовта никога не отпада…“. Ако любовта ви е „свършила“, бъдете сигурни, че още не е започнала.

Денис Байгужин

Съобщения след Които Мъжа Ще Започне да се Влюбва в Теб

Защо Продължителната Кореспонденция с Мъж е Опасна за Вас?

Как да Се Храним Правилно

Ползите от Ябълките

Сусам: Ползи за Жените и Мъжете

Разчистване на Гардероба

Славянски шик

Топ 10 на погребаните градове в света

Портрет по Снимка за Подарък

Как да премахнем мазнините от корема и бедрата

Съставяне на базов гардероб

Как се прави вкусно картофено пюре само за 15 мин

Древна карта на Галактиката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Промяна на Жизнената Линия чрез Създаването на Нови Невронни Връзки

Промяна на Жизнената Линия чрез Създаването на Нови Невронни Връзки иПромяна на Жизнената Линия чрез Създаването на Нови Невронни Връзки и

Промяната на жизнената линия може да бъде вълнуващо и осъзнателно пътуване към по-изпълнен и задоволителен начин на живот. Създаването на нови невронни връзки в мозъка е ключът за успешната трансформация.

Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?

Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?Самомотивация: Как да Поддържате Вътрешния си Огън?

 Самомотивацията е ключов елемент за постигане на целите и реализиране на потенциала. Стратегии за самомотивация ✔️Поставете си ясни цели ✔️ Визуализация на успеха. ✔️ Наградете себе си. ✔️ Обградете се