Полезни Храни Полезно,Психология Защо Не Можете да Живеете Тук и Сега

Защо Не Можете да Живеете Тук и Сега

Защо Не Можете да Живеете Тук и Сега

Защо не можете да живеете „тук и сега“: страх!

Една от причините да не можете да живеете тук и сега – или поне малко по-близо до „тук и сега“ – са вашите страхове. Ще прегледам няколко.

1) страх от изоставяне на планирането.

Страхотно е да планирате задачите си за следващия ден преди лягане. Отнема най-много 5-10 минути. Можете да планирате задачи за годината веднъж годишно. Отнема най-много 5-10 дни. През останалото време това, което хората наричат ​​„планиране“, всъщност е непрекъснато натрапчиво разплитане на проекции за бъдещето и забавени емоции от миналото. Оставете това „планиране“ и се приближете към живота в момента. Когато, ако е необходимо, планирате, но ако не е необходимо, просто се носите в потока, от действие към действие. Освен това вашето внимание автоматично се насочва към това, което искате, насочвайки и оптимизирайки вашите усилия.

2) страх от освобождаване от страха.

Вкоренен в фалшивото убеждение, че ако не се страхуваш от нищо, ще се държиш като идиот. Но това се дължи просто на факта, че най-вероятно сте били научени да изпитвате страх, за да направите най-накрая това, което искат от вас (здравей, училище!) Пуснете страха, пуснете страха и ще се доближите до живота в момента. Изобщо нямате нужда от страхове, за да действате. Просто вземането на решения и насочването на вниманието в правилната посока е достатъчно. Страхът само ще отнеме частици от вашето внимание или дори ще доведе до факта, че ще отбелязвате времето с години, без да правите нищо, но убеждавайки себе си, че имате нужда от страхове. Не е ли глупаво?

3) страх от изоставяне на историята за себе си като контрольор.

Илюзията, че контролирате повечето аспекти от живота си. Въпреки че, ако се вгледате внимателно, животът ви се определя от безброй фактори. И просто си разказвате историята, че вие ​​сте контролерът. Пуснете историята на контролера, тя ще ви доближи до живота в момента. Най-смешното е, че не губите нищо, като се откажете от тази история. Няма да е така, както преди контролирахте, но сега сте се превърнали в слабоволна амеба. Въобще не. Преди не сте контролирали, просто си казахте, че контролирате. Но когато се предадете напълно на това, което е, ще видите, че сте много по-продуктивни, когато действието ви просто се ражда в момента, а не от историите ви за себе си като контролер.

4) страх от това какво ще причини на връзката ви.

Това, което наричате „взаимоотношения“, обикновено са истории за случилото се или очаквания/фантазии за това какво ще се случи в бъдещето, които имате с други хора. И смътно подозирате, че ако започнете да живеете в момента, ще видите, че всъщност връзката ви е предимно умствена измислица. Но не се притеснявайте – вашето присъствие в момента с друг човек създава контакт с него, а не вашите проекции и фантазии. Освободете се от страха да не загубите връзката си и ще се приближите към живота в момента. И за да се освободите от тези страхове, работете върху тях на подсъзнателно ниво. Подарете си пролетно почистване на подсъзнанието си и страховете ще бъдат изхвърлени от главата ви, заедно с всички други умствени боклуци.

Може ли COVID-19 да Причини Трайна Еректилна Дисфункция?

Защо мъжете пращат снимки на пениса си?

Защо Красивите Неща ни Правят По-Щастливи

Грешката на Жените ,които Искат да Получат Ухажване от Мъжете

Модерни средства при дерматологични проблеми

Портрет по снимка за подарък

Избор на Колани

Модерни чанти

Модни тенденции-ефект върху талията

Модерни бижута

Тайната на Тибетската Мандала

 

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

Невронните Връзки в Мозъка: Как Влияят на Навиците ни

Невронните Връзки в Мозъка: Как Влияят на Навиците ниНевронните Връзки в Мозъка: Как Влияят на Навиците ни

Невронните Връзки в Мозъка: Как Влияят на Навиците ни Мозъкът е сложна мрежа от невронни връзки, които играят ключова роля във формирането на нашите навици и поведение. Невронните връзки са

Защо не Mожем да Изградим Диалог в Сайтовете за Запознанства?

Защо не Mожем да Изградим Диалог в Сайтовете за Запознанства?Защо не Mожем да Изградим Диалог в Сайтовете за Запознанства?

Благодарение на интернет вече не е трудно да се опитате да започнете разговор с друг човек, особено в сайт за запознанства, където се има предвид точно това. Преди около 20-25